ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ EXCEL ΣΤΟ BLOG MOY

ΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ EXCEL ΣΤΟ BLOG MOY
EMBED EXCEL
Για να κάνουμε ενσωμάτωση ένα φύλλο excel στο blog μας πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει στον chromebrowser μας τα υπολογιστικά φύλλα excel από το chromestore. Θα βρείτε την εφαρμογή σε αυτήν την διεύθυνση : https://chrome.google.com/webstore/search/SheetsΑφού ανεβάσετε το αρχείο excelστο google driveπηγαίνετε με το ποντίκι πάνω στο αρχείο και πατήστε δεξί κλίκ και στο μενού που θα ανοίξει πατήστε ανοιγμα με τα υπολογιστικά φύλλα excel. Μόλις ανοίξει το φύλλο excel πηγαίνετε στο οριζόντιο μενού και πατήστε αρχείο και μετά δημοσίευση στον ιστό. Στο παράθυρο που θα ανοίξει αμέσως μετά πατήστε ενσωμάτωση και αντιγράψτε τον κώδικα που σας δίνει ο οποίος θα είναι της παρακάτω μορφής :


<iframe src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aLXP3gygj2TILXQkEmfF-CBe5sqp7y5zlLk92pQU1tE/pubhtml?widget=true&amp;headers=false"></iframe>

Από τον κώδικα αυτόν που θα σας δώσει λείπουν οι διαστάσεις του iframe και πρέπει να τις συμπληρώσετε. Οπότε μετά τη πρώτη λέξη <iframe ή πρίν την τελευταία λέξη </iframe> παρεμβάλετε τις εξής παραμέτρους που αφορούν τις διαστάσεις και το περίγραμμα. frameborder="0" height="3000" width="960" σώστε την σελίδα και είστε έτοιμοι. Δείτε και το παρακάτω βίντεο για να το κατανοήσετε καλύτερα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σπουδαίο να ενσωματώνεις με 2 γραμμές κώδικα άπειρους συνδέσμους μέσα σε ένα φύλλο excel> Είναι ιδανικό για να φτιάξει κανείς τα περιεχόμενα του blog του ή να ταξινομήσει άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.